5 millioner til 540 lag og foreninger

Gavefesten_scene

Det er en lang tradisjon for SpareBank 1 Telemark å gi ut deler av overskuddet til lag og foreninger i fylket. Alle lag og foreninger med et organisasjonsnummer, både hovedlag og undergrupper kan søke om gave fra banken. Det gis støtte til ulike prosjekter innen kultur, idrett, miljø og humanitært arbeid. Fristen er 15. januar hvert år, gavesøknadskjema finner du på bankens hjemmeside. Tildelingen skjer i mars/april.

Banken har ingen aksjonærer som, i motsetning til mange konkurrerende banker, forventer et stort utbytte. Banken og to solide stiftelser med stort samfunnsansvar gir overskuddet tilbake til store og små i Telemark. Skien Frisbeegolfklubb ønsker å arrangere EuroTour, Sledehundklubben MUSH vil gjøre sin sport mer tilgjengelig for et større mangfold. SpareBank 1 Telemark er stolte av å bidra til at disse drømmene kan gå i oppfyllelse, sier banksjef Per Halvorsen.

Banken for Telemark og Telemarkinger

Vi er og skal være banken for Telemark og telemarkinger, sier banksjef Per Halvorsen.
Stolt forteller han at banken i år har delt ut 5 millioner kroner til 540 lag og foreninger i Telemark.

Vi vet det er kostbart å ha lokaler, anlegg og aktiviteter. Bankens pengegave skal hjelpe til med å gi lag og foreninger i Telemark en enklere økonomisk hverdag. Vi håper og tror at en betydelig pengegave fra banken skal gi ildsjeler, ledere, og dugnadshjelpere en ekstra motivasjon. Det er viktig for nærområdene at deres ståpåvilje og engasjement videreføres, fortsetter banksjefen.

IMG_6595-e1346706570277

Sikter høyt

Skien Frisbeegolfklubb ble etablert i 2009 og har cirka 50 betalende medlemmer i året.
Klubben holder til i skogen bak Skien Fritidspark. Sporten går ut på å kaste en frisbee fra et utkaststed og mot en kurv. Det er om å gjøre å treffe kurven med færrest mulig kast. Frisbeegolf er en rimelig sport for folk i alle aldere og sesongen er fra april til oktober. Dugnadsgjengen sørger for å rydde skogsområdene og legge til rette for at løypa skal være best mulig til enhver tid. Klubben drømmer om å arrangere en EuroTour, slik at de får vist frem den flotte løypa og Telemark. Pengegaven fra SpareBank 1 Telemark gjør at vi kan kjøpe nye kurver, lage nye utkastfelt og kjøpe utstyr til å rydde skog, sier leder i klubben Eirik Groa.

hjerte

Stor lidenskap

Sledehund klubben MUSH har holdt på siden 1985 og har 160 medlemmer forteller medlem Yngve Fagerli. Det er en klubb med stor lidenskap for samspillet mellom hund og hundefører.
Pengegaven fra SpareBank 1 Telemark gjør at sledehund klubben kan bruke penger på samlinger for de yngste. For pengene har de også laget et arrangement for de med handikap, forteller Yngve Fagerli.

cheerleading

Hyller frivilligheten og mangfoldig myldrende kulturliv!

Tradisjonen tro hyller SpareBank 1 Telemark frivilligheten og inviterer til Den Store Gavefesten i Ibsenhuset mandag 11.april. Det blir en storslått feiring og alle er velkomne denne kvelden. Flere lag og foreninger som er tildelt gave vil opptre på scenen og i foajeen før forestillingen. Du får gratis billetter her eller henvend deg til Ibsenhuset.

Se en oversikt over alle gavetildelinger her »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *