Skytjenester – en «game changer» for næringslivet.

skytjenester3

Datatjenester som leveres over internett kalles skytjenester. Inngangsbilletten til slike tjenester er ofte lav, og små firmaer kan få tilgang på ressurser og systemer som tidligere bare var tilgjengelig for de store.

I følge Forbes.com inc vil 60% av alle bedrifter vil ha størstedelen av sin infrastruktur basert på skytjenester innen 2018.

Hva er det som gjør skytjenestene så attraktive ?

– Lavere kostnader
Man unngår dyre investeringer og vedlikeholdskostnader på IT-utstyr som programvare og servere.

– Økt fleksibiltet og effektivitet
Du kan arbeide når-som-helst og hvor-som-helst. Det er slutt på de tidene da arbeidsoppgaver ble satt på vent når man var på reise.

– Bedre kommunikasjon og informasjonsdeling
Skytjenestene gir bedriften tilgang på en lang rekke med tjenester som bedrer kommunikasjonen ovenfor kunder, leverandører og mellom ansatte.
Samhandlingsverktøy, dokumentdeling, økonomitjenester, sosiale nettverk, nettsider, markedføringstjenester, datalagring, listen blir lengre for hver dag som går.

Fredag 20.november arrangeres halvdagseminar på Skagerak Arena med tilttelen:  –Kan sky-tjenester gjøre min virksomhet mer effektivt ?

John Henrik Andersen, teknologidirektør,Microsoft Norge.
John Henrik Andersen, teknologidirektør,Microsoft Norge.

Hovedtaler er teknologidirektør i Microsoft John Henrik Andersen, som lurer på om telemarksbedrifter er forberedt på på det som kommer: «Vi har fått bredbånd i alle hjem, vi har fått smarttelefoner og vi har klokker med pulsmålere. Det har vært en rivende teknologiutvikling de siste 10 årene, men likevel vil de kommende 10 årene sette de foregående 10 helt i skyggen. Hvorfor hevdes det at app’en er død, og hva skjer da med nettskyen? Er nettskyen bare en hype som vil gå over, eller er det noen som faktisk får noe fornuftig ut av den? Er du og din virksomhet forberedt på det som kommer? «, sier Andersen.

Vi gleder oss til å høre hva han har å si. Arrangementet er gratis og vi har brukt Microsoft sin nye skytjeneste SWAY, når vi har laget infoside og arrangementet. Klikk på bildet nedenfor, for mer info og påmelding.

paamelding
(alternativt kan du manuelt gå til følgende nettside: http://bit.ly/skytjenester)

 

Så sier du kanskje; «Hva med sikkerheten ? – Kan vi stole på skytjenestene ?»

De seriøse aktørene legger vesentlig vekt på sikkerhet, og setter store ressurser inn på å levere en pålitelig tjeneste.

Men skytjenestene har likevel ikke bedre sikkerhet enn brukernavnet og passordet du bruker. Hackerne ligger hele tiden på lur. Mens sjansen er stor for at de også prøver seg på bedriftens egen server. Noen mener frykten for skytjenester tilsvarer det å være redd for å fly, mens det er mange ganger større risiko for at du krasjer med bilen på veien til flyplassen.

Stikkordet er gode rutiner rundt skifte av passord og kryptering av sensitive data ved f,eks, å bruke WinZip. Da er informasjonen du lagrer like tilgjengelig, men det øker sikkerheten betraktelig.

 

Nettbedrift – bankens skytjeneste

Har du tenkt på at Nettbank-bedrift er en skytjeneste ?   I nettbanken ligger det også en fakturatjeneste som oppfyller statens krav til eFaktura og kan enkelt samkjøres med regnskapsfører.  Sjekk den ut, da vel !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *