Jippi, ny rentenedgang!

Supert, men er det noe mer som bør tenkes på? Her har vi samlet 5 spørsmål som ofte stilles ved renteendring.

Tenkende jente

1. Blir det månedlige trekket på boliglånet endret ved rentenedgang ?
Ved alle renteendringer blir terminbeløpet automatisk justert slik at nedbetalingen skjer i tråd med den avtalte låneperioden. På lån med flytende rente kan du betale inn ekstra når du måtte ønske det eller avtale et høyere terminbeløp slik at nedbetalingstiden reduseres.

2. Kan jeg forsette med det samme månedlige trekket selv om renten går ned ?
Selv om det månedlige terminbeløpet automatisk justeres ved rentenedgang kan du be om at trekket økes etter at justeringen er utført, forutsatt at lånet har flytende rente. Du kan be om endringen i nettbanken.

3. Hvorfor går det mange uker før renten endres ?
Renteendring på lån og sparekonti skjer som oftest på samme tid.  Finansavtaleloven krever at renteendringer på sparekonti, hvis de er i kundenes disfavør, varsles 2 måneder i forveien. Derfor tar det vanligvis ca. 2 måneder før rentesatsene endres på både lån og sparekonti.

pengesekk

4. Bør jeg endre skattetrekket mitt ved rentenedgang på boliglånet ?
Har du høyt boliglån kan rentenedgang føre til at du betaler for lite i skatt. Siden høsten 2014 har lånerenten gått ned flere ganger. Alle renter av din egen gjeld gir rett til skattefradrag. Men det blir mindre å trekke fra skatten når renteutgiftene dine går ned. En mulighet er å be om nytt skattekort, men du kan også be din arbeidsgiver trekke mer skatt fra lønnen din resten av året. Arbeidsgiver har mulighet til å trekke det du ønsker, så lenge det er mer enn det som står på skattekortet ditt.

5. Hvilke endringer på lånet kan jeg gjøre i nettbanken ?
I nettbanken (ikke mobilbanken) kan du be om bl.a. følgende endringer:

– Endre belastningskonto
– Øke terminbeløp
– Overhopp på lån
– Endre forfallsdato

chat

 Ring oss på tlf: 02610 om du har spørsmål, eller besøk oss på sb1telemark.no